Kannelmäkeen valmistuva kauppakeskus on saanut nimen: KAARI

Loppusyksystä 2013 avautuva Kauppakeskus Kaari sijaitsee Helsingin Kannelmäessä, vilkkaiden Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän varrella. Kauppakeskus on vielä rakenteilla. Valmistuttuaan se on pääkaupunkiseudun viidenneksi suurin kauppakeskus.

– Kauppakeskus Kaari on HOK-Elannon historian mittavin hanke. Viiden kilometrin säteellä Kaaresta asuu yli 200 000 asukasta, joille tarjoamme mahtavat puitteet ja monipuoliset palvelut päivittäisten asioiden hoitoon. Arvioimme, että kauppakeskuksessa tulee olemaan vuosittain noin 6,5 miljoonaa kävijää. Kaaressa on Prisman lisäksi jopa 80 erikoisliikettä, muun muassa aivan uudenlainen Sokos ja upea ravintola-alue, kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

Avaran ja valoisan Kauppakeskus Kaaren liikeala tulee olemaan 45 000 m2 ja bruttoala 101 000 m2. Sen sisään mahtuisi kahdeksan täysimittaista jalkapallokenttää.

Kaaren nimi sointuu Kaarelaan, Kannelmäen alkuperäiseen keskukseen. Kauppakeskusjohtaja Kaj Grahn kertoo nimiprosessin olleen mielenkiintoinen mutta haastava.
– Nimessä on tunnetta. Alusta asti on ollut johtotähtenä olla asiakkaita lähellä. Kaari on syleilevä nimi, joka muodostaa sillan kauppakeskuksen ja sen asiakkaiden ja liikkeiden sekä lähialueen asukkaiden välille. Nimi ja muoto kohtaavat, sillä kaarevuus on nähtävissä kauppakeskuksessa. Kaari on löydettävissä myös sijainnista, olemmehan Kehä I:n kaarella.

Uuden kauppakeskuksen tavoitteena on olla jatkuvassa, aidossa ja aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa uusinta tekniikkaa hyödyntäen. Alueen liikennejärjestelyitä ja pyöräilykulttuuria on jo kehitetty yhdessä lähialueen asukkaiden ja Helsingin kaupungin kanssa. Tarjolla on pysäköintitilat 1500 autolle ja paikkoja löytyy myös sähköautoille. Polkupyörille on varattu 600 paikkaa.

Kaaren suunnittelussa tärkeä painopiste on ollut helpon ostoskokemuksen tarjoaminen. Sisällä kauppakeskuksessa liikkeet on sijoitettu alueittain. Tavaratalot, päivittäistavarat ja ravintolat ovat helposti saavutettavissa ensimmäisessä kerroksessa. Toisesta kerroksesta löytyy kansainvälisten ketjujen ja muiden erikoisliikkeiden monipuolinen tarjonta muodista kahviloihin. Kolmanteen kerrokseen sijoittuvat muun muassa terveys- ja hyvinvointipalvelut. Kaaressa asiakkaita palvelevat esimerkiksi Sokos, Prisma, Alko, H&M, Pentik, Tiger, BR-Lelut, Vero Moda, Jack & Jones, Name It, Vila, Diacor, apteekki ja Puls och Träning -kuntosali.

Kauppakeskus Kaareen sijoittuvan Sokoksen miljöö on täysin uudistunut, trendikäs ja raikas. Kaksikerroksinen kokonaisuus on varta vasten suunniteltu kauppakeskusympäristöön sopivaksi. Ravintoloita on yhteensä yhdeksän niin ikään kahdessa kerroksessa. Mukana on niin uusia kuin tuttujakin ravintoloita, joissa viihtyvät kaikenikäiset herkuttelijat. Ravintola-alue on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa käytetyt ratkaisut ovat uusia ja elämyksellisiä.

HOK-Elanto on kaupan alan edelläkävijä energiatehokkuudessa, ja ympäristöosaaminen näkyy uuden kauppakeskuksen ratkaisuissa. Tavoitteissa on rakennuksen aikainen LEED-sertifikaatti, jossa pyritään hopeatasolle.

Uuden nimen myötä avautuu Kauppakeskus Kaaren nettisivut osoitteessa www.kauppakeskuskaari.fi

Lue myös Kaj Grahnin blogikirjoitus: Jännittävä, mukaansatempaava ja mieleenpainuva

Lisätietoja:

HOK-Elanto
Kauppakeskusjohtaja Kaj Grahn
puh. 010 76 60192
kaj.grahn(at)sok.fi

Kauppakeskus Kaari
Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki
www.kauppakeskuskaari.fi

Kauppakeskus Kaari - luonnos Innovarch

Kauppakeskus Kaari – luonnos Innovarch

 

 

 

 

 

Kauppakeskus Kaari - luonnos Innovarch

Kauppakeskus Kaari – luonnos Innovarch